GRIJANJE / VENTILACIJA

Filter za vazduh unutrašnjeg prostora

Filter za vazduh unutrašnjeg prostora je komponenta koja se koristi za filtriranje i čišćenje vazduha koji ulazi u unutrašnjost vozila, kako bi se uklonili štetni gasovi, čestice prašine, polen, mirisi i drugi zagađivači.

Izmenjivač toplote u kabini/unutrašnjem prostoru

Izmenjivač toplote u kabini je deo sistema za grejanje i hlađenje vozila koji reguliše temperaturu vazduha u unutrašnjosti kabine vozila. On prenosi toplotu između unutrašnjeg i spoljašnjeg vazduha kako bi se postigla željena temperatura.

Ventili/Kontrole

Ventili i kontrole su mehanički ili elektronski uređaji koji se koriste za regulisanje protoka tečnosti, gasova ili vazduha u različitim sistemima vozila, kao što su sistem za gorivo, sistem za hlađenje, klima uređaj, itd.

Dezinfekcija auto klime je važan postupak održavanja koji se preporučuje raditi redovno radi očuvanja čistog i zdravog vazduha u unutrašnjosti vozila. Evo nekoliko ključnih koraka u procesu dezinfekcije auto klime:

  1. Provjera sistema: Pre početka dezinfekcije, važno je proveriti da li je sistem klime ispravan i da li radi kako treba.

  2. Čišćenje filtera: Prvo treba očistiti ili zameniti filtere vazduha u unutrašnjem sistemu ventilacije kako bi se uklonile čestice prašine, polen i drugi zagađivači.

  3. Dezinfekcija ventilacionog sistema: Koristi se specijalni sprej ili tečnost za dezinfekciju koji se ubrizgava direktno u otvore za ventilaciju unutrašnjosti vozila. Ovo će pomoći u eliminaciji bakterija, gljivica i neprijatnih mirisa.

  4. Pokretanje sistema: Nakon što se dezinfekciona tečnost ubrizga, treba uključiti sistem klime na maksimalnu snagu i ventilaciju kako bi se omogućilo ravnomerno raspoređivanje dezinfekcionog sredstva po celom sistemu.

  5. Ventilacija: Ostaviti sistem klime uključenim nekoliko minuta kako bi se osiguralo da dezinfekciono sredstvo prodre u sve delove ventilacionog sistema.

Imate pitanje?

Kontakt podaci

info@mirado.ba

Odgovaramo u toku radnog vremena !

Imate pitanje? Pozovite nas

Broj telefona 035 / 252 – 248

Radno vrijeme

Pon – Petak 08 : 00 – 18  :00 h

Subota 08 : 00 – 17: 00 h

Nedjelja 09 : 00 – 14 : 00 h

Zapratite nas na našim Socijalnim mrežama

Copyright © 2024 MIRADO d.o.o.