SISTEM ZA PRANJE FAROVA

Sistem za pranje farova na vozilu je važan deo sigurnosne opreme koja omogućava održavanje čistoće farova radi optimalne vidljivosti tokom vožnje, posebno u uslovima loše vidljivosti ili prljavštine na putu. Ovaj sistem funkcioniše tako što koristi tečnost za pranje (obično vodu) koja se raspršuje na farove kako bi ih očistila od prašine, prljavštine i ostalih nečistoća koje mogu smanjiti efikasnost osvetljenja.

Glavni delovi sistema za pranje farova uključuju rezervoar za tečnost za pranje, pumpu za pranje, crevo i raspršivače. Kada vozač aktivira sistem za pranje farova putem kontrolne ručice ili dugmeta unutar kabine vozila, pumpa za pranje počinje da pumpa tečnost iz rezervoara kroz crevo do raspršivača smeštenih blizu farova. Tečnost se zatim raspršuje na farove pod pritiskom, čime se uklanjaju nečistoće i osigurava čista površina farova.

Ovaj sistem je posebno koristan u uslovima vožnje kroz blato, prašinu ili sneg, kao i nakon vožnje po slanim putevima, jer pomaže održavanju jasnog i efikasnog osvetljenja, čime se povećava bezbednost i vidljivost tokom vožnje.

Imate pitanje?

Kontakt podaci

info@mirado.ba

Odgovaramo u toku radnog vremena !

Imate pitanje? Pozovite nas

Broj telefona 035 / 252 – 248

Radno vrijeme

Pon – Petak 08 : 00 – 18  :00 h

Subota 08 : 00 – 17: 00 h

Nedjelja 09 : 00 – 14 : 00 h

Zapratite nas na našim Socijalnim mrežama

Copyright © 2024 MIRADO d.o.o.