POGON TOČKOVA

Lanci, lančanici/mali zupčanici itd.

Lanci, lančanici i mali zupčanici su dijelovi koji se koriste u prijenosnim sustavima vozila. Oni prenose rotacijski moment između vratila koristeći zupčanike i lanci kako bi se promijenila brzina ili snaga.

Manžetna

Manžetna je gumena ili plastična obloga koja se koristi za brtvljenje ili zaštiti zglobova, vratila ili drugih pokretnih dijelova. Često se koristi za zaštitu spojeva na osovinskim vratilima ili upravljačkom mehanizmu.

Pogonsko vratilo

Pogonsko vratilo je osovina koja prenosi rotacijski moment između dva mehanička sustava. Koristi se za prijenos snage između motora i pogonskih kotača ili drugih pokretnih dijelova vozila.

Trostrani ležaj

Trostrani ležaj je ležaj koji ima tri točke oslonca i koristi se za podršku rotirajućih vratila ili drugih pokretnih dijelova. On pruža stabilnost i podršku pod kutom.

Zglob/kompletan kardan

Zglob ili kompletan kardan je spojni mehanizam koji omogućuje fleksibilnost i rotaciju između dva vratila koja nisu u potpunosti poravnata. Koristi se u prijenosnim sustavima vozila za prenos snage između motora i pogonskih kotača.

Imate pitanje?

Kontakt podaci

info@mirado.ba

Odgovaramo u toku radnog vremena !

Imate pitanje? Pozovite nas

Broj telefona 035 / 252 – 248

Radno vrijeme

Pon – Petak 08 : 00 – 18  :00 h

Subota 08 : 00 – 17: 00 h

Nedjelja 09 : 00 – 14 : 00 h

Zapratite nas na našim Socijalnim mrežama

Copyright © 2024 MIRADO d.o.o.