OSOVINSKI POGON

Diferencijal

Diferencijal je mehanički uređaj koji omogućava točkovima na istoj osovini da se okreću neovisno jedan o drugome. To je posebno važno u slučaju vozila s pogonom na stražnje kotače jer omogućuje glatko okretanje u krivinama.

Kardansko vratilo

Kardansko vratilo je fleksibilna osovina koja prenosi rotacijski moment između dva mehanička sustava koji nisu u potpunosti poravnata. Koristi se za prenos snage između motora i diferencijala kod vozila s pogonom na stražnje gume ili s pogonom na sve kotače.

Lamelno kvačilo pogona na sve točkove

Lamelno kvačilo pogona na sve točkove omogućuje dinamičku raspodjelu snage između prednjih i stražnjih kotača na vozilima s pogonom na sve kotače. To pomaže u poboljšanju trakcije i stabilnosti vozila na različitim podlogama i uvjetima vožnje.

ULJE

U kontekstu vozila, ulje se koristi za podmazivanje motora, prijenosnih sustava, diferencijala i drugih pokretnih dijelova kako bi se osiguralo njihovo glatko funkcioniranje i smanjilo trošenje.

Razvodni prenosnik

Razvodni prenosnik je mehanički uređaj koji se koristi za promjenu smjera rotacije ili brzine izlaznog vratila. U kontekstu vozila, razvodni prenosnik može biti dio prijenosnog sustava ili diferencijala i koristi se za različite svrhe poput promjene brzina ili promjene smjera vožnje.

Imate pitanje?

Kontakt podaci

info@mirado.ba

Odgovaramo u toku radnog vremena !

Imate pitanje? Pozovite nas

Broj telefona 035 / 252 – 248

Radno vrijeme

Pon – Petak 08 : 00 – 18  :00 h

Subota 08 : 00 – 17: 00 h

Nedjelja 09 : 00 – 14 : 00 h

Zapratite nas na našim Socijalnim mrežama

Copyright © 2024 MIRADO d.o.o.