MJENJAČ

Automatizovani ručni menjač (ASG)

Ova vrsta prijenosa kombinira ručni i automatski prijenos. ASG koristi elektronski kontroliše spojku kako bi omogućio automatizirano mijenjanje brzina, ali vozač može i ručno izabrati brzinu kada želi. ASG nudi kombinaciju udobnosti automatskog prijenosa i kontrole ručnog prijenosa.

Automatski mjenjač

Automatski mjenjač omogućava vozilu da automatski mijenja brzine bez potrebe za ručnim mijenjanjem brzina. To olakšava vožnju jer vozač ne mora ručno prilagođavati brzine, već se to automatski obavlja prema uslovima na cesti i opterećenju vozila.

Ručni mjenjač

Ručni mjenjač omogućuje vozaču ručno biranje brzina korištenjem ručice mjenjača. Vozač obično koristi pedalu kvačila kako bi odvojio motor od prijenosnog sustava i promijenio brzinu.

Ulja

Ulja se koriste za podmazivanje motora i drugih pokretnih dijelova u vozilima. Postoje različite vrste ulja, uključujući ulja za motore, prijenosne sisteme, hidrauličke sisteme i druge dijelove vozila. Ulja se razlikuju po viskoznosti, aditivima i drugim karakteristikama koje ih čine prikladnim za određene aplikacije.

Imate pitanje?

Kontakt podaci

info@mirado.ba

Odgovaramo u toku radnog vremena !

Imate pitanje? Pozovite nas

Broj telefona 035 / 252 – 248

Radno vrijeme

Pon – Petak 08 : 00 – 18  :00 h

Subota 08 : 00 – 17: 00 h

Nedjelja 09 : 00 – 14 : 00 h

Zapratite nas na našim Socijalnim mrežama

Copyright © 2024 MIRADO d.o.o.