Kompresorski agregat

Kompresorski agregat je uređaj koji se koristi za stvaranje visokog pritiska ili kompresije u zraku ili plinu. U automobilskom kontekstu, kompresorski agregat obično se odnosi na komponentu klima uređaja koja je odgovorna za stvaranje hladnog zraka.

Kompresorski agregat klima uređaja radi tako što komprimira i pumpa plin (obično freon) kroz sistem klima uređaja. Kada se plin komprimira, to uzrokuje porast tlaka i temperature. Zatim se komprimirani plin prolazi kroz kondenzator gdje se gubi toplina i kondenzira se u tekućinu. Nakon toga tekućina prolazi kroz ekspanzijski ventil gdje se ponovno pretvara u plin, ali smanjenog tlaka i temperature. Konačno, hladan plin prolazi kroz evaporator gdje se koristi za hlađenje zraka koji ulazi u vozilo.

Šasija i upravljanje su ključni dijelovi automobila koji omogućavaju stabilnost, upravljivost i udobnost vožnje. To uključuje sve komponente koje podržavaju vozilo i omogućavajući mu da se kreće po cesti, poput ovjesa, amortizera, stabilizatora, guma i upravljačkog sistema.

Prekidači su važni električni dijelovi u vozilu koji omogućuju kontrolu različitih funkcija, poput svjetala, brisača, klima uređaja i drugih električnih komponenti.

Ventili i kompresorski agregati su dijelovi sistema za upravljanje pritiska u automobilskim pneumaticima ili klima uređajima. Ventili regulišu protok zraka ili tekučnosti, dok kompresorski agregati stvaraju i održavaju pristisak u sistemu. Ovi dijelovi su ključni za ispravno funkcionisanje sistema  upravljanja i komfora vožnje.

Imate pitanje?

Kontakt podaci

info@mirado.ba

Odgovaramo u toku radnog vremena !

Imate pitanje? Pozovite nas

Broj telefona 035 / 252 – 248

Radno vrijeme

Pon – Petak 08 : 00 – 18  :00 h

Subota 08 : 00 – 17: 00 h

Nedjelja 09 : 00 – 14 : 00 h

Zapratite nas na našim Socijalnim mrežama

Copyright © 2024 MIRADO d.o.o.